Cursus ervaring

 

  • deelnemersraad Drenthe College
  • september 2011
  • 2-daagse cursus

“Ik was bang dat het vreselijk zou worden. Ik vond het het eng idee om met een vreemden op de kamer te moeten liggen.
Dit bleek achteraf alleen maar gezellig. In twee dagen tijd waren we echt een hechte groep geworden.

De cursus zelf was erg leerzaam. Het lijken misschien lange dagen (van 9:00 tot 21:30 uur) maar ik vond elke minuut interessant en leerzaam. Ik heb er zeker veel van opgestoken.

We gingen ’s avonds met de hele groep naar een bar dat was ook erg gezellig. Ik zou zeker andere studenten en studentenraden aanraden om deze cursus te volgen. Het is de moeite waard!”

 

Priscilla Lips
Vice-voorzitter deelnemersraad Drenthe college.

 

 


  • studentenraad van ROC van Amsterdam
  • juni 2011
  • 2-daagse cursus

“Mijn naam is Esther Kartodikromo. Ik volg de opleiding juridisch medewerker op het ROC van Amsterdam te Hilversum. Ik ben de klassenvertegenwoordigster van mijn klas 3AJ0A. Op 14 t/m 16 maart 2011 kregen Mohammed, Kim en ik, van de studentenraad de gelegenheid om een cursus te volgen bij de JOB-Academy.

Ik wilde de cursus volgen omdat het zowel leerzaam is als goed staat op mijn CV. We wisten totaal niet wat we konden verwachten. Het werd op een onbekende plek gegeven en voor mij was het even wennen om zo ver van huis te zijn. De cursus vond ik heel leerzaam. Je leert heel veel over de rechten van de studentenraad. Het meest interessante vond ik dat er werd verteld waar de studenten recht op hebben en waar de school totaal geen recht op heeft. Zoals:
-dat we eigenlijk niet verplicht kunnen worden om een toetsblok te kopen bij het maken van een toets.
-dat school je niet mag verplichten om een dagpas te kopen als je je schoolpas bent vergeten.
-dat onze boekenlijst goed geregeld hoort te zijn.

Samen met Kim en Mohammed hebben we besloten om deze punten door te spreken met de andere klassenvertegenwoordigers.

De indeling van de lessen waren goed georganiseerd en er werd heel goed lesgegeven door de docent, die daarom een aantal keren complimenten kreeg van Mohammed. Niet alleen ik maar ook de rest vond de cursus heel leerzaam. Ik heb vernomen dat we een certificaat voor deze cursus zouden krijgen en ik verheug me hier zeker op, want het staat zeker goed op mijn CV.
Ik zou de cursus aan alle scholen aanraden. Ik zou zeggen tegen de medewerkers van de JOB-Academy: Ga zo door!”

Groeten,
Esther

 

 


  • studentenraad van ‘ROC Aventus’
  • april 2011
  • 2-daagse cursus

“De cursus was erg leuk en vol gezelligheid. Er waren achttien man aanwezig van vier verschillende scholen. Het leeftijdsverschil was groot. Drie, waarvan ik er één was, waren ouder dan 25 jaar.

Hoewel de meeste informatie voor mij persoonlijk gesneden koek was, bleek het voor de anderen nieuw. Ondanks mijn kennis vond ik het toch erg leerzaam en interessant. Zo leerde ik veel van de oefening ‘samenwerken als team’ en hoe je het beste kan communiceren naar anderen. Door de verschillende persoonlijkheden binnen de groep werd dit een leuke oefening.

’s Avonds was het erg gezellig tot in de late uurtjes. Helaas was dit voor sommigen een aanslag op de motivatie. Tja.. ’s avonds een man,  ’s ochtends een man. Dit is mij van jongs af aan met de paplepel ingegoten 😉

Al met al een was het een geslaagde cursus. We hebben binnen ons eigen team aan de teamspirit kunnen werken. Als ik zie waar de andere studentenraden staan met hun oprichting, dan kan ik concluderen dat wij nu een straatlengte voorliggen. Een mooi compliment voor ons allen!

Tot een volgende keer!”

Groeten,
Marco