Skip to content

#Dit is niet mbo!

Mbo’ers zijn dom, asociaal en wereldvreemd. Of niet? JOB is klaar met de vooroordelen over het mbo en roept iedereens hulp in! Om tegen de vooroordelen over het mbo in opstand te komen, starten wij u vandaag, 22 mei 2018 onder de slogan #ditisnietmbo een actie. Wij willen op deze manier de aandacht vragen voor de onterechte vooroordelen over mbo’ers. Om een verschil te kunnen maken hebben wij jullie steun nodig.

Afgelopen weken was JOB een aantal keer in het nieuws omdat wij klaar zijn met de ongelijke behandeling van mbo-studenten ten opzichte van andere studenten. Op meerdere plekken lopen mbo’ers er tegenaan dat ze niet als studenten worden gezien. Ze worden geweigerd door studentenkroegen of krijgen geen studentenkorting, ondanks de MBO Card voor studenten.

Volgens JOB heeft deze ongelijke behandeling onder andere te maken met te veel onterechte vooroordelen over mbo-studenten. Onze actie is bedoeld om de Nederlandse maatschappij wakker te schudden en te laten zien dat deze vooroordelen over het mbo onterecht zijn. We willen deze vooroordelen graag bespreekbaar maken en een tegengeluid creëren tegen ongelijke behandeling van en onterechte oordelen over mbo’ers.

Vandaag zijn wij gestart met de politiek, door de Vaste Kamercommissie van Onderwijs t-shirts aan te bieden met de vooroordelen over het mbo zodat de vooroordelen zichtbaar en bespreekbaar worden. Wij hebben hun gevraagd het echte verhaal vertellen over mbo’ers waaruit blijkt dat de vooroordelen niet kloppen. Een paar van deze échte verhalen hebben we al op een rijtje gezet en delen we graag met jullie (verhaal 1 Mbo’ers zijn maatschappelijk betrokken, verhaal 2 Mbo’ers zijn succesvol , verhaal 3 Mbo’ers zijn slim en verhaal 4 Mbo’ers komen overal.)

Wij hebben het al wat échte verhalen op een rijtje gezet en vragen u hetzelfde te doen. Deel daarom jouw verhaal op de volgende manier:

  • Optie 1: Deel via je Twitter, Instagram en/of Facebook een vooroordeel over het mbo en laat ons met jouw échte, persoonlijke verhaal weten waarom dit vooroordeel niet klopt met de #ditisnietmbo. 
  • Optie 2: Geen persoonlijke ervaring met deze vooroordelen, maar wil je ons toch ondersteunen? Deel via je Twitter, Instagram en/of Facebook onze verhalen onder de #ditisnietmbo. 

Door deze stappen te zetten, helpt u ons te laten zien dat mbo’ers intelligente vakmensen zijn, die graag hun stem laten horen en de wereld veroveren met hun praktische skills. Kortom, dat de vooroordelen over het mbo onzin zijn!

Alvast bedankt voor uw hulp en inzet voor het mbo,

Het JOB-bestuur 2017-2018

Back To Top