Skip to content

Mbo’ers worden officieel studenten

Minister Ingrid van Engelshoven kondigt aan dat mbo’ers wettelijk studenten gaan heten. De minister kondigde dit aan tijdens de uitreiking van de JOB-monitor, het grootste tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). ‘Dit betekent eindelijk gelijke behandeling van mbo’ers ten opzichte van andere studenten’, aldus voorzitter van JOB Roosmarijn Dam.

De verwachting is dat mbo’ers vanaf studiejaar 2020-2021 wettelijk ‘studenten’ gaan heten in plaats van ‘deelnemers’. De minister vond de term ‘deelnemers’ niet tegemoet komen aan de wensen van mbo’ers: ‘Jongeren in het mbo zijn net zo goed studenten als al die anderen. Door  nu ook in de wet de term deelnemer te veranderen in het woord student doen we aan iedereen recht.

Deze verandering is geen woordspelletje. De wetswijziging gaat er hopelijk toe leiden dat mbo’ers terecht van dezelfde voordelen kunnen genieten als alle andere studenten’, aldus Roosmarijn Dam. JOB is daarom blij dat de minister van onderwijs de stem van mbo’ers zo serieus neemt. Na een jaar lang lobbyen in Den Haag en veel actie voeren onder de #ditisnietmbo gaat de wet nu toch gewijzigd worden. Dit is volgens JOB een eerste stap naar meer maatschappelijke waardering van mbo’ers.

 

Noot voor de redactie:

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met voorzitter Roosmarijn Dam (06-15960114) of het bureau van JOB (0307900915).

 

Back To Top