Skip to content

Duurzaamheid

Wil jij dat jouw mbo-school duurzaam is? De studentenraad kan hier wat aan doen!

Wat zijn je rechten?
De studentenraad heeft geen specifiek recht als het gaat om het duurzaamheid, maar je hebt natuurlijk wel  initiatiefrecht.

Tips en inspiratie? Kijk eens op deze website of download de tips van JOB hieronder.

Tips van JOB:

 • Introduceer ‘dikke truiendag’.
  Organiseer een warme truiendag bij jouw op school. De verwarming kan namelijk best wel een of twee graden lager. Je kan bijvoorbeeld een prijs uitreiken voor de drager
  van de leukste, warmste of meest foute trui.
 • Afvalscheidingsbakken
  Maakt de school gebruik van afval-scheidingsbakken? Door gebruik te maken van gekleurde afvalscheidingsbakken worden studenten gestimuleerd om afval gescheiden weg te gooien.
 • Kantine-inrichting
  Kijk eens goed naar de producten die in de kantine worden verkocht. Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van plastic koffiebekertjes? Je kunt deze laten vervangen door mokken die hergebruikt kunnen worden.
 • Verminderen gebruik airconditioning
  Veel scholen hebben airconditioning die volop gebruikt wordt op warme dagen. Het is veel beter de ramen open te zetten. Naast verminderde energieverbruik is frisse lucht ook veel gezonder dan de kunstmatig koude lucht die uit de airconditioning komt.
 • Lessen over duurzaamheid
  De school kan ervoor zorgen dat je leert over nieuwe vormen van energie, landbouw, of de impact die je hebt als toekomstige werknemer.
Back To Top