Skip to content

Loopbaanontwikkeling & begeleiding

Vind jij dat er op jouw mbo-school goede Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) wordt gegeven? Staat dit onderwerp op de agenda van je studentenraad? Want door je in te zetten voor LOB, dragen jij en je studentenraad bij aan de toekomst van alle mbo-studenten! Door goede LOB ontdekken studenten waar hun kennis en interesse ligt. Hierdoor komen ze bij de juiste baan of vervolgopleiding terecht. Vind jij dit onderwerp ook belangrijk? Check dan hoe het staat met LOB op jouw  school en hoe jij hieraan bij kunt dragen!

Wat zijn je rechten?
De studentenraad heeft geen specifiek recht als het gaat om het loopbaanontwikkeling en begeleiding, maar je hebt natuurlijk wel  initiatiefrecht.

Wat is LOB?
Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) zorgt ervoor dat studenten leren wat hun interesses en talenten zijn, zodat ze een goede keuze kunnen maken voor een beroep of vervolgopleiding. LOB gaat dus over de juiste begeleiding en informatie krijgen over een vervolgopleiding of beroep. Bijvoorbeeld: coachingsgesprekken over wat je zou willen doen in de toekomst en wat je talenten en interesses zijn, (meeloop)stages, een sollicitatietraining of praten met mensen die jouw opleiding vroeger hebben gedaan.

Meer lezen over waar je op moet letten? Download hieronder de LOB Checklist. Deze checklist is gebaseerd op de LOB-ambitieagenda, die je hieronder ook kunt downloaden.

Back To Top