Skip to content

Waarom betaal ik nog steeds lesgeld wanneer er alleen online lessen zijn door corona?

Voor laatstejaars mbo-studenten die uitloop hebben vanwege de coronamaatregelen of waarbij de beurs wegvalt, is er een tegemoetkoming. Lees alle regels hierover op de website van DUO.

Hoewel scholen minder fysiek onderwijs aanbieden voor iedereen en er veel lessen digitaal plaatsvinden, hebben niet alle studenten recht op restitutie van een deel van hun collegegeld. Omdat studies voor een groot deel door de overheid bekostigd worden verbiedt de wet onderwijsinstellingen expliciet om collegegeld te verminderen.

Daarentegen heeft de overheid wel besloten dat iedereen die in het studiejaar 2021-2022 studeert, een korting van 50 procent op het lesgeld krijgt. De overheid hoopt dat dit studenten financiële ademruimte geeft in de moeilijke coronatijd. Lees hierover meer op de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/02/17/85-miljard-euro-voor-nationaal-programma-onderwijs)

Check hier het filmpje van de NOS met uitleg hierover

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top