Skip to content

Welke aanpak is er voor mbo-examens en mbo-diploma’s tijdens de Coronacrisis?

Vanwege de Coronacrisis kunnen niet alle geplande examens en toetsen doorgaan volgens plan. Nu alles anders loopt, is het belangrijk dat er iets geregeld wordt. Het is belangrijk dat studenten hun diploma kunnen halen én dat dit diploma net zoveel waard is als in ‘normale’ jaren. Daarom zijn er regels afgesproken in het Servicedocument mbo-aanpak COVID-19.

  • Voorrang voor examenstudenten
    De studenten die in normale omstandigheden hun diploma zouden halen vóór 1 januari 2021, krijgen voorrang in de aanpak. Het voorbereiden en afnemen van examens zal voor deze studenten zoveel mogelijk doorgaan. Dit moet dan wel gebeuren binnen de: – Richtlijnen van het RIVM en de GGD – Het servicedocument mbo-aanpak COVID-19.
  • Maatwerk: verschil in besluiten per student, opleiding, school.
    De school moet per opleiding en per student een besluit nemen over de examinering. Het is niet mogelijk om voor het hele land een besluit hierover te nemen, omdat alle situaties zo verschillend zijn. De richtlijnen in het servicedocument  mbo-aanpak COVID-19 geven aan hoe dat besluit genomen kan worden door een school. Dit geldt voor alle erkende mbo-scholen (publiek en privaat onderwijs). Het zal niet voor elke situatie een antwoord geven; daarom is er per opleiding en student maatwerk nodig.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top