Skip to content

Hoe lang moet de school mijn resultaten bewaren?

Vaak staat in je OER beschreven hoe lang de school je toets- en examenresultaten bewaart. Gemiddeld is dat zo’n 18 maanden na het behalen van het diploma. Je diploma moet de school op basis van de archiefwet 50 jaar bewaren. Met name diploma’s die voor 1996 zijn behaald zijn echter niet altijd meer beschikbaar op scholen. Ben je je diploma kwijt? In dit stappenplan vind je wat je kan doen.

Na het verlaten van de school is de school volgens de archiefwet verplicht om je persoonsgegevens nog 2 jaar te bewaren.

Ook resultaten moeten minimaal 2 jaar worden bewaard wanneer je wordt uitgeschreven van de opleiding. Dit staat opgenomen in het Documentair Structuurplan (DSP). Deze bewaarrichtlijnen zijn opgenomen onder het tabblad ‘studentenadministratie’ (in https://www.mboraad.nl/publicaties/model-documentair-structuurplan-mbo). In dit document kun je vinden wat er wettelijk gezien bewaard moet worden of wat bewaard moet worden i.v.m. het inspectietoezicht.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top