Skip to content

Baas zijn in het mbo? JOB zoekt een nieuw bestuurslid!

Dankzij JOBmbo hebben minderjarige mbo’ers een ov-kaart, heten mbo’ers volgens de wet studenten en bestaan er studentenraden…  Heb jij ook goede ideeën voor het mbo-onderwijs? Word je enthousiast van je mening verkondigen? Ben je mbo-student op een ROC, AOC of vakinstelling? Solliciteer dan als bestuurslid bij JOBmbo! Wij zijn per direct op zoek naar een algemeen bestuurslid.

JOBmbo in het kort
Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is een vereniging die opkomt voor de rechten en belangen van alle mbo-studenten in Nederland. We organiseren verschillende activiteiten en zorgen ervoor dat de stem van de mbo’er wordt gehoord in de media en politiek.

Waarom bestuurslid worden?
Jij bent samen met 4 andere bestuursleden dé stem van de 500.000 mbo’ers in Nederland richting media, politiek en andere belangrijke organisaties in de onderwijswereld. Een jaar lang houd jij je bezig met de belangen van de mbo’er. Zo organiseert een bestuurslid bijvoorbeeld een bijeenkomst voor studentenraden, verdiept een ander zich een bepaald onderwerp in het mbo en een ander praat weer met politici en de media.

  • Je krijgt alle ruimte (en hulp) om een actie op te starten, bijvoorbeeld een petitie, debat of bijeenkomst over een belangrijk onderwerp. Niks is te gek, je kunt aan de slag met alle plannen die jij leuk vindt
  • Je leert een hoop! zoals organiseren, je mening verwoorden, onderhandelen en vergaderen
  • Je leert veel nieuwe mensen kennen; de minister van Onderwijs, veel andere mbo-studenten, maar ook medewerkers van onderwijsorganisaties en de media.

Wat verwachten wij van een bestuurslid?

  • Het belangrijkste is dat je als bestuurslid van JOB de mening van mbo’ers wil vertegenwoordigen en hart hebt voor het mbo-onderwijs.
  • Bestuursleden dragen zelf ideeën aan over wat beter en anders kan in het mbo, maar staan ook open voor ideeën van anderen.
  • Als bestuurslid werk je goed samen met je medebestuursleden, de medewerkers en andere organisaties.
  • Als bestuurder van JOB vertegenwoordig je álle mbo’ers: je staat dus open voor verschillen in mensen en meningen en laat je niet discriminerend uit.
  • Leden van het bestuur hebben voldoende tijd (minimaal 20uur per week) en maken hierover goede afspraken met hun school en andere betrokkenen.
  • Je bent het gehele studiejaar mbo-student aan een ROC, AOC of vakinstelling.

Vanwege de samenstelling van het huidige JOB-bestuur moedigen we met name vrouwen aan om te solliciteren, maar we zijn natuurlijk benieuwd naar iedereen die zich wil inzetten als bestuurslid. We kijken liever naar jou als persoon en naar je motivatie dan naar je opleiding, levensbeschouwing, seksualiteit, gender of waar je woont.

Hoe solliciteer je?
Stuur uiterlijk donderdag 13 oktober 2022 een e-mail naar soco@jobmbo.nl met daarin het ingevulde Aanmeldformulier-bestuursjaar-2022-2023.

Vragen?
Mail naar soco@jobmbo.nl of bel naar 030-7900 915.

Back To Top