Skip to content

Septembermailing

Hier vind je alle informatie voor de beste start van het studiejaar voor jouw studentenraad!

Welkomstwoord

Beste studentenraadsleden,

Welkom aan alle nieuwe studentenraadsleden en welkom terug voor de leden die zich dit jaar opnieuw gaan inzetten voor de mbo-student. Het blijft bijzonder dat jullie dit op schoolniveau en wij op landelijk niveau mogen doen.

Ieder jaar sturen wij de studentenraden in september een pakketje met informatie en tools om jullie op gang te helpen en te informeren. Dit jaar doen we dit voor het eerst online, en is alle informatie op deze webpagina te vinden. Dit is duurzamer en voor jullie makkelijker om met alle raadsleden te delen en terug te vinden.

Op deze webpagina kunnen jullie o.a. online folders en handreikingen vinden. Natuurlijk willen we jullie wel de mogelijkheid geven om posters, stickers en flyers fysiek te ontvangen. Daarvoor kun je via deze pagina ook een gratis ‘bestelling’ bij ons doen. Wij sturen jullie de bestelling dan op.

Dit jaar willen we – naast aan de slag te gaan met onze speerpunten uit het jaarplan – ook weer vaak met jullie in gesprek. Zo geven we trainingen in oktober aan studentenraden, organiseren we dit jaar weer een ‘medezeggenschapsdag’ en komen er natuurlijk weer Maandelijkse Overleggen en ALV’s aan.

Wij willen een zichtbaar bestuur zijn en staan altijd open voor jullie ideeën en suggesties. Weet ons – net als de Adviesraad – te vinden als jullie ons iets mee willen geven. Zoek ons ook vooral op als iets onduidelijk is of als er iets anders speelt.

Wij hopen jullie allemaal snel te zien bij onze eerste ALV en Maandelijks Overleg. Wij kijken enorm uit naar dit jaar en wij hopen dat jullie dat ook doen.

Betrokken groet,

JOBmbo-bestuur 2023-2024

Opletten geblazen!

De OOK is afgeschaft en het studentenstatuut is vernieuwd
Let op: is het nieuwe studentenstatuut voor alle studenten zichtbaar? Ga met school in gesprek als dit niet zo is, en laat het ons weten!

Iedere school moet een laagdrempelige klachtenmeldpunt hebben voor klachten, bezwaren en beroepen
Let op: heeft jullie school dit meldpunt en is het makkelijk te vinden voor studenten? Ga met school in gesprek als dit niet zo is, en laat het ons weten!

De kwaliteitsafspraken moeten worden ingeleverd in oktober
Let op: Zorg ervoor dat jullie meegenomen worden in het proces, en trek bij ons aan de bel als dit niet het geval is. Meer weten over de kwaliteitsafspraken? Klik hier! 

Scholen kunnen een subsidie aanvragen voor financiële educatie
Let op: de aanvraagtijd loopt tot 16 oktober. Vinden jullie het ook belangrijk dat studenten op jullie school in gesprek gaan en meer leren over geldzaken en financiële vaardigheden opdoen? Geef dit bij je school aan en ga in gesprek over deze subsidie!

Aan de slag met

Wat staat er in JOB's agenda?

Overzicht trainingen

JOBmbo organiseert op 3, 4, 11 en 12 oktober vier trainingsdagen voor studentenraden (in Zwolle, Dordrecht, Eindhoven en Amsterdam). Deze trainingsdagen zijn open voor alle studenten(deel)raden. Meer weten? Klik hier!

Willen jullie een verdiepende training aanvragen? Klik hier voor de mogelijkheden! 

Bestellijst

Per studentenraad kun je één bestelling doen. Wij zullen de bestelling waar mogelijk bij de eerstvolgende bijeenkomst (zoals een MO) meegeven of anders de bestelling opsturen. De bestelling kan geplaatst worden via dit formulier.

Het volgende kan besteld worden: Jaarplan magazine, stickers, posters, een fysieke kalender, camera-covers en de handleiding how to studieverenigng.

Nieuwsbrief

Vanaf heden heeft JOBmbo weer een nieuwsbrief! Hierin staan leuke feitjes over wat er de afgelopen maand gebeurd is binnen het MBO, wat het bestuur gedaan heeft, een kijkje achter de schermen, activiteitenoverzichten en meer.

Meld je aan via hier!

Back To Top