Skip to content

Gastlessen van JOBmbo aan entree, mbo-2 en bbl-studenten

Wij zijn JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs, beter bekend als JOBmbo, de vertegenwoordiger van alle mbo-studenten. Participatie staat bij ons hoog op de agenda, omdat we mbo’ers een stem willen geven en willen stimuleren dat zij binnen en buiten school (leren) meepraten.

Studenten participeren eigenlijk al vaker dan ze zelf denken. Denk aan meedoen bij de sportvereniging, een enquête invullen, maar natuurlijk ook: een opleiding volgen! Met participeren bedoelen wij dan ook niet alleen formeel meepraten in de studentenraad of in de politiek, maar juist ook alle andere verschillende mogelijkheden die studenten hebben. JOBmbo wil studenten graag bewust maken van hun mogelijkheden om mee te doen en mee te beslissen!

JOBmbo wil zo veel mogelijk studenten van entree, mbo-2 en bbl-opleidingen tijdens een interactieve les kennis laten maken met ‘participatie’. In een les van zo’n 45 minuten tot een uur (afhankelijk van de mogelijkheden) gaan wij met studenten in gesprek over hoe zij hun onderwijs ervaren en hoe zij invloed kunnen uitoefenen op hun onderwijs.

Door middel van deze les brengen we participatie dichtbij. Meebeslissen en meedoen maken we tastbaar. Door interactief na te denken over participatie en nieuwe ideeën te bedenken voor school, participeren de studenten niet alleen tijdens de les, maar nemen ze dit mee voor de lange termijn.

Aan het einde van de les weten studenten waarvoor ze bij JOBmbo terechtkunnen, en hebben zij vooral actief kennisgemaakt met mogelijkheden om zelf te participeren en positieve invloed uit te oefenen binnen en buiten de school.

Goed om te weten: de lessen zijn altijd gratis. En mochten er meerdere klassen bij jou op school interesse hebben in een gastles, dan kunnen de lessen achter elkaar plaatsvinden op dezelfde dag.

Is een gastles participatie iets voor jou of jouw studenten en ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in via het aanmeldformulier hiernaast! Dan nemen wij contact op om (een) gastles(sen) te plannen. Als je nog vragen hebt, dan horen wij dat graag! In dat geval kun je mailen naar gastlessen@jobmbo.nl of bellen naar 030-790 0915 (ma-do).

Hopelijk tot snel bij een gastles!

Praktische informatie:

  • Lessen van 45 minuten tot een uur
  • De gastlessen zijn gratis
  • Het is mogelijk voor meerdere klassen per dag
  • Beschikbaar voor entree, mbo-2 en bbl-studenten
  • Vragen en/of opmerkingen? Mail dan naar gastlessen@jobmbo.nl of bel naar 030-790 0915 (ma-do)

Aanmeldformulier JOB gastlessen

    Back To Top