skip to Main Content

Gastlessen JOBmbo op Entree, niveau 2 en BBL

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB MBO) is de belangenorganisatie voor alle 500.000 mbo-studenten in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat JOB MBO ervoor heeft gezorgd dat ook minderjarige mbo-studenten een studentenreisproduct krijgen? En dat mbo-studenten nu officieel student genoemd worden?

We horen vaak dat studenten en docenten niet precies weten wie wij zijn en wat wij doen. Dat is ontzettend jammer, want studenten kunnen bij JOB MBO terecht wanneer zij vragen of klachten hebben waar zij op school niet meer uit komen. JOB weet precies waar jij recht op hebt en helpt je om je klacht op te lossen. Ook voor JOB MBO levert het veel op om te praten met studenten, want van hen leren wij wat er kan en moet verbeteren in hun onderwijs.

Omdat wij in de afgelopen jaren gemerkt hebben dat we sommige studenten beter bereiken dan anderen, geven we sinds 2021 gastlessen aan studenten van Entree, niveau 2 en BBL.

In de interactieve gastles maken studenten kennis met onze organisatie. We leggen uit wat het betekent om zoveel verschillende belangen te vertegenwoordigen en hoe we dat doen. Studenten worden uitgedaagd om zich samen met JOB MBO te verdiepen in actuele vraagstukken uit het onderwijs. Moeten opleidingen bijvoorbeeld studenten kunnen weigeren als er weinig kans is op een baan? Moet elke mbo-student een verplichte stagevergoeding krijgen? Samen met de docent kiest de gastdocent 1 stelling waar we samen met studenten in duiken. Ten slotte krijgen studenten zelf de kans om iets op de JOB-agenda te zetten: Wat zouden jouw studenten willen veranderen als zij in het JOB-bestuur zitten?

Interesse in een gastles en ben jij docent van deze doelgroep? Vul dan het formulier hieronder in of stuur een mailtje naar gastlessen@jobmbo.nl!

Praktisch:

– 45 tot 60 minuten

– Maximaal 4 klassen per dag

– Gratis

– Beschikbaar voor Entree, niveau 2 & BBL studenten

Aanmeldformulier JOB gastlessen

    Back To Top