Skip to content

Goede ideeën voor het mbo? JOBmbo zoekt een nieuw bestuur 2024-2025

Schoolkosten verminderen, stagediscriminatie tegengaan, studentenraden helpen, zorgen voor een écht studentenleven voor mbo-studenten… JOBmbo zet zich in voor alles wat er bij mbo-studenten speelt! Heb jij ook goede ideeën voor het mbo-onderwijs? Wil jij met ons het mbo verbeteren en er voor zorgen dat iedere mbo-student zich gehoord voelt? Solliciteer dan als bestuurslid bij JOBmbo!

Wat is JOBmbo?

Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is een vereniging die opkomt voor alle mbo-studenten in Nederland, zowel in de politiek als in de media. Ook organiseren we verschillende activiteiten, zoals bijeenkomsten waar mbo-studenten met elkaar kunnen denken over beter onderwijs.

Bestuursjaar 2024-2025 | Officiële Trailer

Waarom bestuurslid worden?

 • Jij bent samen met 4 andere bestuursleden dé stem van de 500.000 mbo’ers in Nederland richting media, politiek en andere belangrijke organisaties in de onderwijswereld.
 • Je leert een hoop! Zoals je mening verwoorden, onderhandelen en vergaderen. Ook leer je bijeenkomsten voor studenten(raden) te organiseren, hoe je de politiek kunt beïnvloeden en nog veel meer.
 • Je krijgt alle ruimte (en hulp) om een actie op te starten, bijvoorbeeld een petitie, debat of bijeenkomst over een belangrijk onderwerp.
 • Je leert veel nieuwe mensen kennen, zoals de minister van Onderwijs, veel andere mbo-studenten, medewerkers van onderwijsorganisaties en mensen in de media.
 • Je krijgt een maandelijkse bestuursvergoeding, omdat je naast een bestuursjaar eigenlijk geen tijd meer hebt voor een bijbaan.

Wat verwachten wij van een bestuurslid?

 • Het belangrijkste is dat je als bestuurslid van JOBmbo wil zorgen dat de mening van mbo’ers gehoord wordt. Je wil het mbo beter maken voor mbo-studenten.
 • Bestuursleden bedenken samen wat beter en anders kan in het mbo, en staan ook open voor ideeën van anderen.
 • Als bestuurslid werk je goed samen met je medebestuursleden, de medewerkers en andere organisaties.
 • JOBmbo is er voor álle mbo’ers. Als bestuurslid sta je altijd open voor verschillen in mensen en meningen en doe je je best om de stem van alle verschillende mbo-studenten over te brengen.
 • Bestuursleden hebben voldoende tijd (minimaal 20uur per week) voor JOBmbo. Houd er dus rekening mee dat je school soms mist of moet inhalen. JOB helpt je natuurlijk wel om hierover goede afspraken te maken met school en vrijstellingen aan te vragen.
 • Je bent het hele studiejaar 2024-2025 mbo-student aan een ROC, AOC of vakinstelling.
 • Je bent in juni ook al een paar dagen beschikbaar om in te werken. Het officiële bestuursjaar start op 1 juli 2024.

Hoe solliciteer je?

Stuur uiterlijk woensdag 31 januari 2024 een e-mail naar soco@jobmbo.nl met daarin het ingevulde aanmeldformulier-bestuursjaar-2024-2025. Naast dit formulier mag je ook een audiobericht meesturen maar dat hoeft niet.

We kijken liever naar je motivatie dan naar je ervaring. Ook als je nog nooit wat met medezeggenschap hebt gedaan, nodigen we je dus van harte uit om te solliciteren.

JOBmbo vindt het belangrijk dat het bestuur bestaat uit studenten van verschillende mbo-niveaus, opleidingen, genders en etniciteiten. Op die manier wil JOBmbo ervoor zorgen dat de stem van álle verschillende mbo-studenten wordt gehoord.

Meer informatie nodig?

Twijfel je nog of heb je nog vragen? Kom naar onze online informatieavond op woensdag 17 januari van 19:00-20:30. Daarnaast organiseren we op dinsdag 23 januari een meeloopmiddag van 14:00-17:00 op ons kantoor in Utrecht. Eventuele reiskosten kun je bij ons declareren. Aanmelden voor de informatieavond en/of de meeloopmiddag kan door een mailtje te sturen naar soco@jobmbo.nl.

Kun je niet naar de informatiebijeenkomst of meeloopmiddag komen? Mail of bel ons met je vragen: soco@jobmbo.nl of 030-7900 915.

Back To Top