skip to Main Content

(inmiddels is de vacature gesloten voor het bestuursjaar 2023)
Baas zijn in het mbo? Doe een bestuursjaar bij JOB!

Dankzij JOB hebben minderjarige mbo’ers een Ov-kaart, heten mbo’ers volgens de wet studenten en bestaan er studentenraden…  Heb jij ook goede ideeën voor het mbo-onderwijs? Word je enthousiast van je mening verkondigen? Ben je mbo-student op een ROC, AOC of vakinstelling? Solliciteer dan als bestuurslid bij JOB! Het volgende bestuursjaar waar je voor kunt solliciteren loopt van 1 juli 2022 – 31 juni 2023.

JOB in het kort
Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is een vereniging die opkomt voor de rechten en belangen van alle mbo-studenten in Nederland. We organiseren verschillende activiteiten en zorgen ervoor dat de stem van de mbo’er wordt gehoord in de media en politiek.

Waarom bestuurslid worden?
Jij bent samen met 4 andere bestuursleden dé stem van de 500.000 mbo’ers in Nederland richting media, politiek en andere belangrijke organisaties in de onderwijswereld. Een jaar lang houd jij je bezig met de belangen van de mbo’er. Zo organiseert een bestuurslid bijvoorbeeld een bijeenkomst voor studentenraden, verdiept een ander zich een bepaald onderwerp in het mbo en een ander praat weer met politici en de media.

  • Je krijgt alle ruimte (en hulp) om een actie op te starten, bijvoorbeeld een petitie, debat of bijeenkomst over een belangrijk onderwerp. Niks is te gek, je kunt aan de slag met alle plannen die jij leuk vindt
  • Je leert een hoop! zoals organiseren, je mening verwoorden, onderhandelen en vergaderen
  • Je leert veel nieuwe mensen kennen; de minister van Onderwijs, veel andere mbo-studenten, maar ook medewerkers van onderwijsorganisaties en de media.

Een bestuursjaar bij JOB is ontzettend leerzaam en gezellig, maar kost ook veel tijd (denk aan minimaal 20uur per week). Zo heb je bijvoorbeeld overleggen op het JOB-kantoor in Utrecht met je medebestuursleden, met studentenraden of medewerkers van andere organisaties (zoals het ministerie van Onderwijs). Dit gebeurt na, voor of onder je schooltijd. Houd er dus rekening mee dat je school soms mist of moet inhalen; wij helpen je wel om via school vrijstellingen te regelen. Je krijgt tijdens je bestuursjaar een maandelijkse bestuursvergoeding, waardoor een bijbaantje niet meer nodig hoeft te zijn.

Hoe solliciteer je?
Stuur uiterlijk vóór 14 februari 2022 een e-mail naar soco@jobmbo.nl met daarin het ingevulde Aanmeldformulier-bestuursjaar-2022-2023

Twijfel je nog?
Kom naar onze informatieavond op 26 januari van 19.00-20.30u. Hier kun je met het huidige JOB bestuur praten en er zo achter komen of een bestuursjaar ook wat voor jou is! Aanmelden voor de informatieavond kan door een mailtje te sturen naar soco@jobmbo.nl.

Vragen?
Mail naar soco@jobmbo.nl of bel naar 030-7900 915

Back To Top