Skip to content

Coronadenktank voor jongeren: geef advies!

JOB vindt het belangrijk dat de stem van mbo-studenten zoveel mogelijk gehoord wordt. Zeker in deze tijd, waarin de coronacrisis Nederland op z’n kop zet. Het Jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad en Denktank-Y heeft onder andere in samenwerking met JOB de Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC) opgericht.

Naar aanleiding van een gesprek dat JOB had met de minister-president, riep Rutte de werkgevers bijvoorbeeld op om te investeren in het aannemen van stagiairs. Deze denktank is bedoeld om de ideeën en adviezen van jongeren te verzamelen. Deze worden rechtstreeks aan het kabinet uitgebracht. Hierdoor kun je direct invloed uitoefenen, bijvoorbeeld over onderwijs, werk en wonen. Hoe meer jongeren meedoen en ideeën aandragen, hoe beter het advies is dat het JDC kan gaan geven aan het kabinet.

Ben je tussen de 16 en 35 jaar? En wil je graag het kabinet adviseren met jouw oplossingen over de gevolgen van de coronacrisis op studeren, werken en wonen? Download dan nu de Opp app en praat mee!

Ga voor meer informatie naar ?? https://www.ser.nl/oppapp

Deelnemen aan de Opp app is volledig anoniem. Vanaf 14 september 2020 kan je de app downloaden in de app store.

Back To Top