Skip to content

Heb jij eigenlijk wel genoeg geld om te studeren?

Beste studenten,

Heb jij eigenlijk wel genoeg geld om te studeren? Met het nieuwe leenstelsel zal je flink wat nodig hebben. Voortaan gaat studeren veel geld kosten. Alle kosten die je maakt op het hoger onderwijs zullen worden omgezet naar een lening.

Minister van onderwijs, Jet Bussemaker, wil de studiefinanciering voor het hoger onderwijs gaan omzetten in een lening. Studenten op het hbo en de universiteit kunnen niet meer rekenen op een gift. Een studie kost je daardoor minimaal €15.000.

Nu denk je misschien ‘waarom is dit belangrijk voor mij?’. Wij weten dat de vraag naar hoger opgeleiden alleen maar blijft stijgen. Nu stromen veel mbo-studenten door naar het hbo. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 studenten dit niet meer zal doen vanwege de kosten die ze moeten maken.

Wij vinden dat onderwijs een keuze moet zijn die niet gebaseerd is op geld. Onderwijs moet toegankelijk zijn voor iedereen en niet alleen voor studenten met een rijke papa en mama.

De politiek heeft tot de dag van vandaag niet naar ons geluisterd. Blijkbaar heeft de regering andere prioriteiten dan de toekomst van Nederland. En dat zijn we zat. Om te zorgen dat Den Haag wel moet luisteren, gaan we 14 november demonstreren. Samen met alle studentenvakbonden van het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en de universiteiten staan we op het Malieveld in Den Haag om onze stem te laten horen.

Maar nu hebben we jouw hulp nodig! Denk aan je toekomst en kom in actie! Zorg er samen met ons voor dat het Malieveld op 14 november vol met mbo’ers staat. Hang posters op, deel flyers uit, maak spandoeken en neem iedereen mee naar Den Haag! Hulp of promotiemateriaal nodig? Mail naar info@jobmbo.nl en wij sturen het je gratis op.

Tot 14 november!

Bestuursleden Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs

Back To Top