Skip to content

JOB blij met investeringen in onderwijs

Amsterdam, 15 oktober 2013 – Afgelopen vrijdag is een begrotingsakkoord bereikt tussen de regering en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. De Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB) is blij dat in tijden van bezuinigingen structureel 600 miljoen geïnvesteerd wordt in onderwijs. Michiel Steegers, voorzitter van JOB: “Deze extra middelen, tegen een stroom van bezuinigingen in, geeft aan dat de politiek het onderwijs hoog in het vaandel heeft staan.”

“Dit is een perfect moment voor de mbo-studenten om hierover mee te denken, juist nu de minister in haar brief van april heeft aangekondigd dat ze tegenspraak door studenten zo belangrijk vindt,” aldus Steegers.

Zo komt er geld vrij in het akkoord voor betere leraren en schoolleiders én voor beter technisch praktijkonderwijs. JOB is klaar om die tegenspraak te geven, het MBO is klaar om uit het dal van negativiteit te stappen en op te komen voor het beste beroepsonderwijs van de wereld.

Dat we wensen hebben in dit pakket is duidelijk. Dat we tegen de afschaffing van de OV-kaart zijn mag ook helder zijn. Maar JOB staat klaar om deze investering ten behoeve van het MBO te helpen invullen.”

Back To Top