Skip to content

JOB Rondt Af! Kom naar de landelijke mbo-participatiedag

JOB nodigt je uit voor dé mbo-participatiedag op 15 juni in het Leerhotel in Amersfoort! Het is een dag vol workshops en lekkere hapjes en drankjes in een sfeervolle omgeving.

Het is een dag die alleen over het mbo gaat. Velen van jullie hebben de JOB-monitor ingevuld. Op deze dag zullen de resultaten van deze landelijke enquête gepresenteerd worden! Heel Nederland gaat er achter komen wat studenten nu echt van hun opleiding en school vinden. Daarnaast wordt een groot medezeggenschapsproject, ‘JIJ beslist mee’, afgerond.

Het gaat een leuke en volle dag worden waar je mensen ontmoet uit het hele land. Je hoort nieuwe ideeën, leert vaardigheden en krijgt informatie tijdens de vele workshops. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Een mooi moment om je netwerk groter te kunnen maken!

Komt allen!

Je kunt je vanaf nu tot donderdag 14 juni 12.00 aanmelden via een mailtje naar info@job-site.nl met daarin je naam, functie en dieetwensen. Mocht dit niet lukken, kom dan op vrijdag 15 juni om 9.30 naar het leerhotel Het Klooster, dan word je ter plekke ingedeeld.

Overigens zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor vragen bel of mail ons.

Het programma:

09.30 Inloop – Koffie en Thee
10.15 Dagopening
10.30 Presentatie JOB-monitor resultaten
11.15 Afronding project “Jij Beslist mee”.
11.45 Interactief onderdeel

12.45-13.45 Heerlijke lunch

13.45-14.30 Eerste Workshopronde
14.45-15.30 Tweede Workshopronde
16.15-16.45 JOB Rondt Af!
16.45 — Borrel

De Workshops:

1. Social Media & de Studentenraad – Johnny Wonder

Wat zijn de mogelijkheden van Facebook en Twitter voor de Studentenraad. Hoe vind je je achterban, hoe informeer je ze en hoe betrek je ze bij het werk van de Studentenraad? Een workshop vol praktische tips, waarmee je direct aan de slag kunt!

2. Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB) ; De spel- en speelregels – Stavoor

We gaan op een creatieve wijze bekijken op welke manier je als student invloed kunt uitoefenen binnen je opleiding en je school. We behandelen de belangrijkste bevoegdheden volgens de WEB. Daarbij krijg je praktische tips hoe dit in te zetten, als je allerlei zaken rondom het onderwijs beter geregeld wilt hebben. Een workshop waarbij je op een actieve en speelse manier inzicht krijgt in de bevoegdheden van jou als student en hoe je hiermee om kan gaan.

3. ‘Energize me’ – Carla van der Avoird

De workshop ‘Energize me’ is een actieve workshop. Het verschil maar vooral de overeenkomst tussen de termen warming ups, energizers en ice breakers staat centraal. Naast lol en ontspanning hebben deze activiteiten meestal ook een onderliggende doelstelling. Aan de hand van die kennis gaan we aan de slag met verschillende energize-activiteiten om naast de kennis ook vooral ervaring op te doen!

4. Generatieleren versterkt de Studentenraad – Blik-Opener

Wist je dat de strak in pak lopende oudere generatie van nu, in hun studententijd ook ‘rebels’ opkwamen voor hun rechten? In deze workshop leer je door de generatiebril te kijken naar de kenmerken en vernieuwingskracht van elke generatie. Door je in te leven in de andere generatie (en je eigen talent te benoemen), ga je makkelijker en effectiever het gesprek aan met bijv. docenten, bestuur en OC&W over datgene wat voor jou NU belangrijk is om op school te realiseren!

5. Medezeggenschap bekeken vanuit bestuur – Katinka Slump van Judion

Katinka Slump is advocaat en is gespecialiseerd in onderwijsrecht. Hoe kun je als school en als bestuur medezeggenschap stimuleren? Wat heeft een school nu eigenlijk allemaal nodig om een goede medezeggenschapscultuur voor elkaar te krijgen? We gaan kijken wat het belang van de Centrale Studentenraad is, ook vanuit een juridisch perspectief. Waarom is het noodzakelijk om de raad goed te ondersteunen en waarom is het eigenlijk ook gewoon leuk zo’n studentenraad? Dit alles bekijken we met de wet in de hand!

6. Op je handen zitten – Strawberry Company

Strawberry Company is gespecialiseerd op het gebied van jongerenparticipatie. Als begeleider, bestuur, docent of coach maak je op school de keuze hoe je met de studenten omgaat, maar welke vormen van participatie zijn er eigenlijk? We gaan de eigen studenten plaatsen in het participatiemodel. Daarna kijken we naar wat de studenten zelf allemaal kunnen en willen en wat voor vaardigheden dit van hen en van jou als begeleider vraagt. Kortom, wanneer moet je op je handen zitten?

7. Presentatie Toolkit – Stichting Alexander

De afgelopen maanden is er gekeken naar wat een student allemaal nodig heeft om succesvol te zijn met zijn/haar studentenraad. Natuurlijk zijn er wel dingen te vinden op internet of in de stoffige archiefkast bij het College van Bestuur, maar zou het niet prettig zijn als het allemaal op één plek te vinden is? In deze workshop bespreekt stichting Alexander wat studenten nodig vinden en hebben en waar je het allemaal zou kunnen vinden.

Back To Top