Skip to content

JOBMBO IS BLIJ DAT DE MBO-SCHOLEN WEER OPEN MOGEN

14-1-2022

Het is een zware tijd geweest voor mbo-studenten door de sluiting van scholen. Naast dat dit schadelijk was voor de onderwijskwaliteit en stageplekken, ging met name de mentale gezondheid van studenten achteruit. De afgelopen tijd is er vanuit allerlei hoeken veel kritiek geweest op de sluiting van de scholen. Verschillende organisaties waaronder Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOBmbo) hebben ervoor gepleit om de mbo-scholen hoe dan ook weer te openen.

JOBmbo is blij dat er nu besloten is om de mbo-scholen weer te openen. “Ook de opening van andere sectoren zijn positief voor het mbo. De onmisbare praktijkstages van de studenten kunnen nu ook weer op meer plekken plaatsvinden.” zegt voorzitter Quin Blokzijl van JOBmbo.

“Het mbo is een sociale ontmoetingsplaats wat niet onderschat moet worden. Studenten verliezen hun motivatie en gaan er mentaal aan onderdoor door weinig sociale contacten te hebben. Het mbo is immers een praktijkgerichte onderwijsvorm, dus online onderwijs is vaak ontoepasselijk. Laten we het onderwijs dit keer alsjeblieft openhouden.”

Noot voor de redactie:
Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met voorzitter Quin Blokzijl (06-15960114)

Back To Top