Skip to content

Landstede belooft transparantie schoolkosten

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is blij met de toezegging van het Landstede om eenduidiger en explicieter te communiceren over de schoolkosten. Daarnaast heeft school toegezegd de vrijwillige bijdrage te schrappen.  

Meerdere studenten van de school in Zwolle hadden bij JOB geklaagd over de schoolkosten. Landstede had een vrijwillige bijdrage van €25,- opgenomen in de onderwijsovereenkomst. Het was voor veel studenten onduidelijk dat de bijdrage ook geweigerd kon worden aangezien de student de overeenkomst moest tekenen.  Een onderwijsinstelling mag via de onderwijsovereenkomst studenten niet verplichten om te tekenen voor extra kosten.

Een veel gehoorde klacht was dat de school geen specificatie opgaf van de vrijwillige bijdrage of de schoolkosten. Studenten wisten dus niet waar ze voor betaalden. Voorzitter Michiel Steegers is blij dat de onderwijsinstelling de problemen oppakt.  “Een school is verplicht om duidelijk te communiceren naar studenten hoe de schoolkosten zijn opgebouwd. Een student moet weten welke kosten verplicht of vrijwillig zijn.”

Landstede heeft geluisterd naar de kritiek en laat zien dat ze de problemen serieus nemen door meteen actie te ondernemen. Steegers: “Uiteraard willen we de school hier graag bij helpen.  JOB zal in gesprek gaan met Landstede om de situatie nog verder te verbeteren. “

 

 

 

foto: Martin Weller

Back To Top