Skip to content

Studenten mogen niet de dupe zijn van examenfraude

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is geschrokken van de examenfraude op het ROC van Amsterdam. “Op dit moment moet een passende oplossing voor alle studenten de prioriteit zijn, zodat zij opnieuw een eerlijke kans krijgen om hun examens te halen”, aldus Michiel Steegers, voorzitter van JOB.

Hoewel het ROC van Amsterdam volgens de onderwijsinspectie adequaat gehandeld heeft, vindt JOB het treurig dat studenten de dupe worden en hun examens opnieuw moeten doen. Sommige studenten zouden volgens het ROC van Amsterdam zelfs drie examens moeten overdoen. JOB gaat er vanuit dat het ROC van Amsterdam zorg draagt voor een coulante oplossing zodat studenten zo min mogelijk schade ondervinden van de fraude. Ook moeten alle studenten goed geïnformeerd worden over de consequenties voor hun studievoortgang.

JOB is benieuwd naar de resultaten van het rechercheonderzoek. Steegers: “Wanneer duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de fraude, hopen we dat het ROC van Amsterdam maatregelen treft om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt”.

Na het voortgezet onderwijs is nu ook binnen het mbo sprake van grootschalige fraude. JOB hoopt van harte dat alle mbo-instellingen goed naar hun examenbeleid gaan kijken zodat een eerlijke examenprocedure gegarandeerd kan worden en dit in de toekomst niet meer zal gebeuren

Back To Top