Skip to content

Training-tips voor een professionele studentenraad!

Om de kwaliteit van je studentenraad hoog te houden is het belangrijk om regelmatig te werken aan de kennis en vaardigheden van je raad. Trainingen kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Op deze pagina vind je trainers die gespecialiseerd zijn in onderdelen van de medezeggenschap op het mbo.

Maak kennis met de trainers:

Saskia

Melodi

Lindsay

Marjolein

Jan

Femke

Anouk

Samuel

Jasper

Uitleg trainingsonderwerpen:

Van plannen naar invloed

Willen jullie als raad meer invloed krijgen? Dat kan bijvoorbeeld door het leren schrijven van een jaarplan of door te leren over manieren om meer invloed te hebben op de besluitvorming van het CvB. Willen jullie een training over dit thema volgen? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen onderzoeken welke training bij jullie wensen past.

Kosten: In overleg

Studielast: een dagdeel

Slim instemmen op de begroting

Zien jullie op tegen het instemmen op de hoofdlijnen van de begroting? Willen jullie leren hoe je een begroting leest? En zijn jullie klaar om het CVB omver te blazen met concrete onderwerpen en scherpe argumenten in jullie advies op de hoofdlijnen van de begroting? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen onderzoeken welke training bij jullie wensen past.

Kosten: In overleg

Studielast: Een dagdeel

In contact met je achterban

Hoe betrekken jullie de zogenaamde achterban en zorg je dat je ook namens hen kunt spreken? Het klinkt als een open deur om studenten te betrekken, maar hoe doe je dat op een manier die werkt voor de raad én voor studenten? Willen jullie een training volgen over studentparticipatie en communicatie met je achterban? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen onderzoeken welke training bij jullie wensen past.

Kosten: In overleg                                                                    

Studielast: Naar keuze!

Teambuilding, samenwerking en elkaars kwaliteiten leren kennen

Wil jij een training volgen waarin je beter leert samenwerken of elkaars kwaliteiten beter leert kennen zodat jullie als raad nóg effectiever aan de slag kan gaan? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen onderzoeken welke training bij jullie wensen past.

Kosten: In overleg

Studielast: Een dagdeel tot de hele dag

1-daagse basistraining

Deze training is ideaal voor beginnende studentenraden (veel nieuwe leden) voor wie een verdiepende training nog net té …verdiepend is. In deze training leert de raad de basisinformatie over communicatie met de achterban, de rechten van de raad, hoe slim te vergaderen en hoe te onderhandelen met het CvB. Tussendoor vinden er samenwerk- en kennismakingsoefeningen plaats. Bekijk hier meer informatie!

Kosten: Twee gratis trainingen per jaar voor leden van JOBmbo

Studielast: Eén dagdeel

2-daagse training in Bunnik

De 2-daagse cursussen zijn alleen bedoeld voor beginnende studentenraden. Tijdens deze cursus leer je samen met andere studentenraden alles wat je moet weten om een goedlopende raad te krijgen. Deze training wordt gegeven door een externe gecertificeerde trainer en vindt plaats op een vaste locatie (Bunnik). Voor meer informatie, zie de volgende pagina!

Kosten: €125,- per student. Dit is inclusief 1 overnachting en ontbijt, lunch en diner (de kosten worden meestal door je school betaald)

Studielast: 15,5 uur in 2 dagen

JOB-monitor training

In de JOB-monitortraining gaan we aan de slag met de resultaten van de JOB-monitor! Samen met de studentenraad beantwoorden we de volgende vragen: wat zijn de verschillen van jullie school met het landelijk gemiddelde? Wat zijn de verbeterpunten op jullie school? Speelt dit op elke locatie, opleiding, elk niveau of in elke klas? Wat zou een eventuele verklaring voor dit verbeterpunt kunnen zijn? En hebben we hier een oplossing voor of moeten we verder op onderzoek uit? Hoe pakken we dat aan?

Kosten: Eén gratis training per jaar voor leden van JOBmbo

Studielast: Eén dagdeel

Social media voor studentenraden

Als studentenraad is het belangrijk om je achterban te betrekken en op de hoogte te houden. Social media kun je hier goed voor inzetten, maar hoe doe je dit nou het meest effectief? Welke platforms gebruik je, hoe actief moet je zijn en hoe bereik je je doelgroep? In deze training ga je ermee aan de slag.

Kosten: In overleg

Studielast: Eén dagdeel

Hoe werkt het?

Heb je interesse in een training? Kies uit de bovenstaande lijst een onderwerp waar jullie raad graag een training over wil hebben. Het JOBmbo koppelt jullie dan aan de juiste trainer. Weet je niet zo goed welk onderwerp voor jullie het best past? Bel naar 030 -7900 915 of mail naar info@jobmbo.nl voor advies.

Back To Top