skip to Main Content

Aankomende cursusdata

29 oktober (fysiek te Bunnik) en 19 november (online vervolg) 2021 Aanmeldingen gesloten.

December 2021

Februari 2022

Tweedaagse training

De 2-daagse cursussen zijn alleen bedoeld voor beginnende studentenraden. Tijdens deze cursus leer je samen met de rest van je studentenraad alles wat je moet weten om een goedlopende raad te krijgen.

Wat leer je tijdens deze tweedaagse training?

 • De wet: Waar kan je als studentenraad over meepraten en meebeslissen? Je krijgt voorbeelden voorgelegd waarbij je moet kijken of je daar volgens de wet iets over te zeggen hebt.
 • Rechten en plichten: Wat zijn jouw rechten en plichten als mbo-student? Hiervoor kijken we onder andere naar de onderwijsovereenkomst, de stageovereenkomst of het deelnemersstatuut.
 • Debatteren en argumenteren: Wat is goed debatteren en argumenteren?  In debatoefeningen mag jij je mening over verschillende stellingen geven. Bijv. school luistert te weinig naar de studenten!
 • Samenwerken in een team: Wat is jouw rol in een team? Ben je een echte voorzitter? Of een Uitvinder, Verkenner, Afronder? Als de teamrollen duidelijk zijn kun je de taken in de studentenraad goed verdelen.
 • Presenteren: Wat is een goede presentatie? Als je een voorstel wil presenteren aan jouw directeur dan is het belangrijk dat je boodschap duidelijk is en je de juiste hulpmiddelen hebt.
 • Vergaderen en onderhandelen: Hoe vaak vergadert de studentenraad? Wie doet wat? Hoe vaak vergader je met de directeur? Wat wil je bereiken?
 • Je achterban: Hoe leg je contact met je medestudenten en kom je er achter wat zij vinden van de school?

 

Toestemmingsformulier
Om deel te kunnen nemen aan de training, vragen we je een toestemmingsformulier te tekenen. Deze kun je onderin in het formulier getekend weer uploaden.

Download het Toestemmingsformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosten
De cursussen worden gehouden in Stayokay Utrecht-Bunnik. De kosten van de cursus bedragen €125,-. De deelnemerskosten zijn voor de cursus, de map, de overnachting, ontbijt, lunch en diner. Reiskosten zijn voor eigen rekening. Is je studentenraad lid van JOB? In dat geval kun je maximaal 3 studenten per jaar met €10,- korting per student laten deelnemen aan de cursus.

De kosten van de aangepaste MR-cursus (1 dag fysiek, 1 dag digitaal) zullen goedkoper zijn dan de hierboven genoemde €125,-. Als we de prijs definitief kunnen bepalen zal die hier worden vermeld.

Let op 
Na elk avondprogramma tot aanvang van het ochtendprogramma is de trainer van de cursus vrij. Als deelnemer ben je ZELF verantwoordelijk voor je eigen gedrag en acties (en dus niet de trainer of JOB). Voor noodgevallen kan men zich richten tot het personeel van de Stayokay. Zie ook de huisregels van Stayokay Utrecht-Bunnik. Het is tijdens de gehele cursusduur niet toegestaan het StayOkay-terrein te verlaten. Bij eventuele afwezigheid of onwenselijk gedrag, zal je schoolleiding direct geïnformeerd worden en is verdere deelname aan de cursus uitgesloten.

 

Algemene Voorwaarden
Lees onze Algemene Voorwaarden, voordat je akkoord gaat het formulier verzend. Bekijk de Algemene Voorwaarden

Toestemmingsformulier
Om deel te kunnen nemen aan de training, vragen we je een toestemmingsformulier te tekenen. Deze kun je onderin in het formulier getekend weer uploaden. Download het Toestemmingsformulier

Aanmeldformulier tweedaagse training

  Geslacht*
  manvrouwanders

  Niveau*

  Ik zit in de*
  Centrale studentenraadDeelraadBeide

  Gegevens van jouw school*

  Is je school JOB-lid?*
  JaNeeWeet ik niet


  Wie betaalt er?*
  Mijn schoolIkzelf

  Dubbel check: heb je de toestemmingsverklaring ingevuld, ondertekend, en weer ingescand?

  Bekijk de Algemene Voorwaarden hiernaast

  We sturen je een bevestigingsmail, maar het kan zijn dat die in je map Spam/Ongewenst komt. Kijk daar dus ook even! Heb je hem niet gehad? Mail dan naar jobacademy@jobmbo.nl

  Back To Top