Skip to content

Hoe meld ik me aan op het hbo?

Check de website van studielink – Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven op een hogeschool of universiteit.

Inschrijven bij een hogeschool of universiteit is een procedure die enige tijd vereist, zowel van de aankomende student als de hogeschool/universiteit. Houd rekening met de volgende aanmelddeadlines:
– t/m 15 januari 23:59 uur voor opleidingen met numerus fixus (maximaal aantal studenten)
– t/m 1 mei 23:59 uur voor opleidingen zonder numerus fixus

Gevolgen aanmelddeadline
Deze deadline van 1 mei heeft een aantal belangrijke gevolgen voor jou als student:

– Dien je voor of op 1 mei voor het eerst een verzoek tot inschrijving in via Studielink dan heb je toelatingsrecht als je voldoet aan de toelatingseisen die de opleiding stelt. Let op: sommige opleidingen werken met een verplichte Studiekeuzecheck. Je toelatingsrecht vervalt als je hieraan niet deelneemt.

– Dien je na de aanmeldingsdeadline van 1 mei voor het eerst een verzoek tot inschrijving in via Studielink dan kan een instelling jou weigeren in te schrijven. De instelling dient hierover wel duidelijke regels opgenomen te hebben in het Onderwijs- en examenregelement (OER).

Bron: https://info.studielink.nl/nl/hoe-werkt-studielink/zorg-dat-je-op-tijd-bent

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top