Skip to content

Hoe weet ik of de opleiding die ik kies van goede kwaliteit is?

Zie hier de mening van de studenten over hun opleiding in onze JOB-monitor. Op Kies MBO kun je ook belangrijke info over jouw opleiding checken, zoals de kans op stage of werk, het gemiddelde startsalaris en het percentage geslaagde studenten.

 

De onderwijsinspectie onderzoekt of opleidingen voldoen aan de wettelijke eisen. Ze onderzoeken helaas niet alle opleidingen, maar ze doen hun best om alle slechte opleidingen onder de loep te nemen. Het is belangrijk om klachten over je opleiding ook bij ons te melden, wij geven ze elk half jaar anoniem door aan de inspectie. Als de inspectie beoordeeld dat een opleiding niet goed is, dan krijgt de school één jaar de tijd om deze zwakke opleiding op orde te brengen. Anders wordt de opleiding opgeheven. De onderwijsinspectie zet lijsten met zwakke opleidingen op hun website, opgesplitst naar type onderwijsinstelling.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top