Skip to content

Hoeveel uur mag ik stagelopen?

In je praktijkovereenkomst (POK), ook wel stagecontract genoemd, moet staan hoeveel uur stage je gaat lopen. Je kunt zo zelf uitrekenen hoeveel dagen er overblijven en op hoeveel vrije dagen je dus recht hebt. Let er wel op dat alle uren die je werkt meetellen voor je stage. Als je veel overwerkt, dan ben je eerder klaar met je stage of je hebt een aantal extra vrije dagen. In overleg met je stagebedrijf bepaal je wanneer je de vrije dagen opneemt.

Scholen moeten sinds 2014 een onderwijsprogramma aanbieden dat bestaat uit minimaal 1.000 onderwijsuren in het eerste leerjaar en minimaal 850 in de jaren daarna. Een school kan naar eigen inzicht de totale opleidingsduur verdelen. Als je bijvoorbeeld een 2-jarige opleiding volgt kan het dus zijn dat je in het eerste jaar helemaal geen stage loopt en in het tweede jaar bijna alleen maar. Check hier hoe het minimaal aantal uren per leerjaar is verdeeld.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top