skip to Main Content

Ik heb een andere hulpvraag. Welke mogelijkheden heb ik?

Ten eerste is het goed om te weten dat de vraag gesteld moet worden aan de examencommissie of de student het recht heeft op een speciaal examen. De examencommissie maakt hier namelijk het besluit over. Er is best veel mogelijk. Bij een terughoudende examencommissie kun je de school verwijzen naar het CvTE (college voor toetsen en examens) om de regels uit te leggen.

Bij een niet gespecificeerde hulpvraag kan een medische verklaring wenselijk zijn, met in het achterhoofd houdend dat behandelende artsen terughoudend kunnen zijn om zij niet verplicht zijn een verklaring af te geven. De examencommissie besluit welke faciliteiten toereikend zijn. Dat kan het volgende zijn:

  • een half uur verlenging van de examentijd
  • Pauzes
  • Afname in het ziekenhuis

Heb je hulp nodig met het zoeken naar de mogelijkheden? vul dan het contactformulier in op onze website, deze vind je hier! Wil je liever bellen, mailen of appen?

info@jobmbo.nl

030 – 7900 915

06-83315697

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top