Skip to content

Ik krijg geen goede stagebegeleiding. Wat kan ik doen?

Je hebt tijdens je stage recht op goede begeleiding van je school, je stagebegeleider, je stagebedrijf en de praktijkbegeleider. Waar je precies recht op hebt spreek je af in je praktijkovereenkomst/stageovereenkomst.

Ben je niet tevreden over de begeleiding die je krijgt? Is je stagebegeleider nooit bereikbaar, krijg je geen feedback van je praktijkbegeleider of heb je een conflict met hem/haar? Maak je probleem bespreekbaar bij je praktijkbegeleider. Lost dat niets op, neem dan contact op met je stagebegeleider van school. Wanneer dat ook niets oplevert, ga dan langs bij je mentor of neem contact op met JOB.

In de wet is opgenomen dat de school een vervangende stageplek zo snel als mogelijk beschikbaar stelt aan de student als de praktijkovereenkomst wordt beëindigd omdat het leerbedrijf niet aan haar verplichtingen voldoet. Dat is het geval als de praktijkplaats niet of niet volledig beschikbaar is, de begeleiding tekort schiet of ontbreekt, het leerbedrijf niet meer een erkend leerbedrijf is of als er sprake is van andere omstandigheden die maken dat de stage niet langer naar behoren kan plaatsvinden.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top