Skip to content

Ik wil doorstromen naar het hbo maar krijg mijn mbo-diploma niet op tijd, wat nu?

Als je je mbo-4 diploma wél hebt behaald, maar deze is nog niet uitgereikt dan kun je bij de examencommissie van jouw school vragen om een verklaring waarin staat dat jij het diploma hebt behaald. Hierop wordt vermeld op welke datum jij je diploma hebt behaald. Deze kun je vervolgens tonen aan de hbo-school.

Heb je niet voor 1 september je mbo-diploma? Soms kun je je toch nog tot 30 september bij een hbo-school inschrijven. Wanneer je dus voor 30 september je mbo-diploma wel kan behalen, vraag dan na bij de hbo-school of dit mogelijk is!

Instromen in februari – Wanneer je ook voor 30 september je diploma niet hebt behaald, of het is niet mogelijk op de hbo-school van jouw keuze om je nog tot 30 september in te schrijven, bekijk dan de opties om halverwege het jaar in te stromen. Sommige hbo-opleidingen starten ook in februari.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top