Skip to content

Ik word op mijn stage op een ongewenste manier lastig gevallen of gepest. Wat kan ik doen?

Wacht niet met actie ondernemen! Als jij je niet veilig voelt op je stageplaats, dan moet je dat zo snel mogelijk aangeven. Wil jij liever niet bij een van je begeleiders aankloppen? Dan kun je altijd terecht bij een vertrouwenspersoon op school. Een vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht. Je hoeft geen namen te noemen en alles wat je zegt, blijft geheim. Als je niet naar een vertrouwenspersoon van je school wilt, dan kun je ook contact opnemen met een vertrouwensinspecteur van de onderwijsinspectie. De vertrouwensinspecteur behandelt je klacht en kan je helpen verdere stappen te ondernemen. Hij of zij heeft ook geheimhoudingsplicht, dus jullie maken samen afspraken over welke stappen er verder worden ondernomen. Alles gebeurt in overleg met jou. Het telefoonnummer van de vertrouwensinspecteur van de onderwijsinspectie is: 0900-111 3 111. 

Vind je het fijner om eerst een medewerker van JOB te spreken bel dan naar 030-7900915. Je kan ons ook bereiken via ons WhatsApp nummer (dit nummer is alleen voor WhatsApp berichten): 06-83315697

 

 

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top