Skip to content

Krijg ik studiefinanciering in het mbo?

Als mbo-student boven de 18 jaar kan je studiefinanciering krijgen. Studiefinanciering is opgebouwd uit meerdere onderdelen:

  • Basisbeurs
  • Aanvullende beurs
  • Lening
  • Studentenreisproduct

Moet ik studiefinanciering terugbetalen?
Studeer je niveau 3 of 4 en haal je binnen 10 jaar je diploma, dan wordt de studiefinanciering (behalve de lening) omgezet in een gift. Bij entree-onderwijs en niveau 2 zijn de basis- en aanvullende beurs altijd een gift.

Ga voor meer informatie over studiefinanciering naar www.duo.nl. Ook heeft DUO tips op een rijtje gezet om boetes te voorkomen als je stopt met studeren maar nog wel reist met je ov-kaart, lees ze hier!

Op de website van DUO staat alle informatie over studiefinanciering. Er staat onder andere uitgelegd of je recht hebt op een studiefinanciering, op hoeveel je recht hebt en wanneer je moet gaan terugbetalen. Ook heeft DUO tips op een rijtje gezet om boetes te voorkomen als je stop met studeren, lees ze hier!

Wil je berekenen hoeveel geld je nodig hebt om te studeren en hoeveel je straks moet terugbetalen? Gebruik dan de rekenhulp van DUO.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top