Skip to content

Moeten de omstandigheden van de lessen voldoen aan de arbo-wet?

Studenten zijn in de breedste zin van het woord ‘werknemers’ van een school. Op hen is daarom de Arbo-wet van toepassing. Zo zullen studenten in de praktijklessen gebruik moeten maken van veiligheidskleding, brillen en helmen als dit in de praktijk ook van toepassing is. Ook de lokalen moeten aan speciale eisen voldoen op het gebied van temperatuur, akoestiek, luchtkwaliteit en meubilair. Er zijn nog veel meer onderwerpen waarover de arbowet uitspraken doet. Voor specifieke vragen moet je contact opnemen met de plaatselijke arbodienst.

Voldoet je school of de lokalen niet aan de arbo-wet dan geef je dit eerst aan bij de leiding van de school. Deze hoort jouw klacht vervolgens te melden bij de arbo-adviseur van de school. Veranderen de omstandigheden niet? Neem dan contact op met de arbeidsinspectie en/of met JOB.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top