Skip to content

Wat is de MBO Card?

Sinds januari 2016 is er een MBO Card voor alle mbo-studenten, dit is een kaart die gerealiseerd is door een samenwerking tussen JOB en CJP. Met de MBO Card krijgt elke mbo-student de kans om gratis of met korting naar kunst en cultuur te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld naar het Anne Frankmuseum, de film of een musical. Sommige kunstinstellingen bieden gratis toegang wanneer je de kaart laat zien, bij anderen krijg je korting.

Daarnaast start vanaf september 2022 de pilot MBO Card met budget. Met het budget kunnen studenten klassikale en/of individuele culturele activiteiten ondernemen. Scholen mogen zelf kiezen of zij met deze pilot mee willen doen. Het is per school en opleiding afhankelijk hoeveel geld er per student beschikbaar wordt gesteld en of dit geld voor klassikale en/of individuele activiteiten wordt ingezet. Wat ook nieuw is, is de MBO Card dossier. Hierin kunnen studenten hun culturele ervaringen vastleggen. De pilot loopt tot en met einde schooljaar 2023-2024. Wil je meer informatie over de MBO Card met budget? Zie: https://educatie.cjp.nl/blogs/pilot-mbo-card-met-budget-gaat-eind-2022-van-start.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top