skip to Main Content

Wat is een Associate Degree (AD)

Een associate degree (Ad) is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs (hbo). De associate degree zit qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor in. Een associate degree leidt meestal op voor specifieke beroepen waar in het bedrijfsleven behoefte aan is. Kijk op de website over de associate degree voor meer uitleg. Kijk voor het actuele aanbod van opleidingen op www.studiekeuze123.nl en de websites van hogescholen.

De meeste studies hebben een studielast van 120 studiepunten, maar soms zullen dat er meer zijn. Met name het bedrijfsleven heeft gevraagd om de associate degree. In diverse branches en bij beroepsorganisaties is een behoefte ontstaan aan afgestudeerden met een hoger opleidingsniveau dan mbo-4, maar waarvoor de hbo-bachelor niet noodzakelijk is.

Ben je afgestudeerd als associate degree, dan krijg je een wettelijk erkend diploma en mag je de titel ‘associate degree’ gebruiken.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top