Skip to content

Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

Alle opleidingen in het mbo combineren leren op school met leren in de praktijk. Er zijn twee varianten: beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

 

In de BOL breng je vooral tijd op school door en loop je daarnaast stage. De stage vormt twintig tot maximaal zestig procent van de opleiding. In de BBL werk je drie of vier dagen per week in een bedrijf (een leerbaan) en zit je daarnaast één dag per week op school.

 

Je kan op de meeste niveaus opleidingen volgen in zowel BOL als BBL.  BBL-studenten verdienen meteen een salaris. Op www.stagemarkt.nl kun je op zoek naar een stageadres of leerbaan. Kun je geen stageadres of leerbaan vinden? Laat het weten via het Meldpunt Stagetekorten van de SBB. Ook de mbo-school kan je helpen bij het vinden van een stageplek of leerbaan.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top