Skip to content

Wat is passend onderwijs?

Met de invoering van passend onderwijs op 1 augustus 2014 zijn de zogenaamde ‘rugzakjes’, die sommige studenten kregen, afgeschaft. Scholen moeten nu van een standaardbedrag dat zij krijgen, zorgen dat er extra ondersteuning en begeleiding wordt gegeven aan studenten die dit nodig hebben.

In plaats van een officiële indicatie wordt een goede intake het uitgangspunt voor de juiste ondersteuning. Voor zo’n goede intake is het heel belangrijk dat er samen met de student (en de ouders, wanneer de student nog minderjarig is) gekeken wordt naar de mogelijkheden die school kan bieden. Ook is het de bedoeling dat de instellingen de extra begeleiding en ondersteuning verbreden tot alle studenten die een extra ondersteunings- of begeleidingsbehoefte hebben.

Bij de overstap naar het mbo kunnen de nieuwe school en de oude school contact met elkaar opnemen, dit heet ‘de warme overdracht’. De oude school kan de nieuwe school adviseren over de ondersteunings- of begeleidingsbehoefte van de student. Voor het uitwisselen van dit soort gegevens van de student moet wel de ouder en/of de student toestemming geven.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top