Skip to content

Wat kan de school aan de student vragen om zelf te regelen?

Je school mag van je verwachten dat je zorgt dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden in je bezit hebt. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende spullen:

  • Readers en boeken: Het is aan te raden readers van school te kopen. Vaak is dat voordeliger, maar je mag ze ook ergens anders aanschaffen. Je mag in de les niet worden geweigerd als je geen boeken/readers bij je hebt.
  • Laptop/computer:Indien een computer nodig is om de lessen voor te bereiden kan een opleiding  je adviseren om een computer tot je beschikking te hebben. Soms kan een specifieke computer aanbevolen worden. Als de boeken vervangen worden door software kan een opleiding aan je vragen om een laptop tot  je beschikking te hebben. Bij een opleiding waar een computer als ‘gereedschap’ wordt gebruikt (zoals bij grafische vormgeving) dient een school ook computers beschikbaar te stellen in de les.
  • Software/licenties: Als de software de boeken vervangt en jouw eigendom wordt (dus als je thuis ook kan inloggen) mag de school je vragen daarvoor te betalen.
  • Onderwijsbenodigdheden:Tekenmateriaal, usb-sticks, harde schijven, multomappen, passer, geodriehoek, rekenmachine, agenda e.d. moet je zelf regelen.
  • Werkschoenen en -kleding: Als deze spullen noodzakelijk zijn voor de opleiding en jouw eigendom worden mag de school je vragen dit aan te schaffen.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top