Skip to content

Wat kan ik doen als de school mijn examen is kwijtgeraakt?

Kijk of je op een andere manier kan aantonen dat je het wel gemaakt hebt. Misschien moest je je inschrijven? Desnoods kunnen andere studenten getuigen dat je wel aanwezig was op het examen.

Het probleem is wel dat de examencommissie een bewijs moet hebben dat je de gevraagde kennis en kunde beheerst en vaardig bent. Als het door jou gemaakte examen echt kwijt is zul je toch opnieuw moeten aantonen dat je het vak ‘meester’ bent.

In zo’n geval moet je wel een klacht indienen bij de examencommissie van je school. De gegevens van die commissie vind je op de website van de school, in het onderwijs- en examenreglement, via je digitale leeromgeving of via het secretariaat van je school. Kom je er niet uit? Laat het ons weten, want het kan natuurlijk niet dat zij examens van studenten kwijtraken!

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top