skip to Main Content

Wat kan ik doen als ik gediscrimineerd wordt op school?

Wanneer je je gediscrimineerd voelt, dan kun je het melden bij de vertrouwenspersoon op jouw school. Wat je aan de vertrouwenspersoon vertelt blijft binnenkamers, het zal nooit zonder jouw toestemming worden doorverteld. Samen met jou zal de vertrouwenspersoon zoeken naar een oplossing. Wil je het liever niet op school bespreken of melden, bel dan het College voor de Rechten van de Mens.

College voor de Rechten van de Mens,  kan je iedere werkdag bellen tussen 10.00 en 16.00 op 030-8883888 om (juridisch) advies te vragen. Zij hebben namelijk heel veel kennis over discriminatie en kunnen jouw vragen daarover beantwoorden. Als je er een melding over wil maken of een klacht in wil dienen, dan kunnen zij jou ook helpen om de klacht beter te verwoorden.Kom je er niet uit, neem dan contact op met ons en dan helpen wij je verder.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top