Skip to content

Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de beslissing van school?

Stap 1: Vraag zwart op wit wat de reden is dat je blijft zitten;

Stap 2: Kijk in het Onderwijs en examenreglement (OER) of de school volgens de regels handelt of juist haar eigen regels overtreedt;

Stap 3: Maak een afspraak met je opleidingsmanager en leg uit waarom je het niet met de beslissing van de school eens bent. Let op! Je houding is heel belangrijk, als je aan de opleidingsmanager laat zien dat je heel gemotiveerd bent om door te gaan zal deze vaker toegeven.

Stap 4
: Ben je er met de opleidingsmanager niet uitgekomen? Schrijf dan een brief aan de examencommissie. Leg in deze brief duidelijk uit waarom jij vindt dat je over mag gaan. Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal (Onderwijs en examenreglement (OER), cijfers, reden van de school om je het jaar over te laten doen etc.)

Let op! De examencommissie vergadert meestal maar één keer per maand. Het kan dus zijn dat je op de beslissing over jouw zaak moet wachten. Vraag een bevestigingsemail aan de examencommissie dat ze met jouw zaak bezig zijn. Laat deze zien aan de opleidingsmanager en spreek af dat je de lessen mag blijven volgen totdat jouw zaak rond is. Anders loop je een achterstand op.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top