Skip to content

JOB presenteert: dé handleiding voor het oprichten van studieverenigingen

Met de nieuwe handleiding van JOB zet jij binnen no time een studievereniging op! In deze gids leggen we stap voor stap uit waar je moet beginnen en wie en wat je nodig hebt. Het tweede deel van de handleiding is speciaal voor scholen: ook daar vind je precies wat er nodig is om een studievereniging te ondersteunen.

JOBmbo zet zich in voor het verkleinen van de kloof tussen mbo, hbo en wo. Daar hoort ook bij dat mbo-studenten dezelfde mogelijkheden hebben om mee te doen in het studentenleven: dat ze kunnen meedoen aan introductieweken, kunnen sporten bij een studentensportvereniging en met medestudenten de gezelligheid kunnen opzoeken buiten school om. Bij een studievereniging ontmoeten studenten van dezelfde opleiding(srichting) elkaar, ondernemen ze samen leerzame en gezellige activiteiten en ontwikkelen ze zich door zelf de vereniging te besturen en commissies te vormen.

Bijna iedere hbo- of wo-opleiding heeft een studievereniging, maar studieverenigingen bestaan op dit moment nog niet of nauwelijks in het mbo. Zonde, want mbo-studenten kunnen evenveel voordelen en plezier uit een studievereniging halen als hbo- en wo-studenten. Met deze handleiding hoopt JOB inspiratie te bieden en concrete uitleg te geven aan mbo-studenten over hoe zij zich ook kunnen verenigen en samen alles uit hun studie en studentenleven kunnen halen.

Download de handleiding hieronder!

Back To Top