Skip to content

Je achterban in kaart

Om nieuwsgierig te zijn naar je studenten, moet je eerst in kaart brengen wie er allemaal bij jou op school zitten. Dat kun je als studentenraad in je eentje doen, maar je kunt ook anderen binnen school betrekken in deze oefening. Misschien heeft jouw school al wel deelraden, betrek hen ook in deze vraag!

Hoe breng je jouw achterban in kaart? 

Breng per locatie of college in kaart welke opleidingen er zijn, welke leerjaren en een aantal kenmerken. Zijn het BBL opleidingen of BOL opleidingen? In welke jaren lopen de studenten stage, wanneer en hoeveel? Zijn de studenten verspreid over veel locaties of zitten ze met name op 1 locatie?

Wanneer je voor 1 college of school in beeld hebt wie er op deze school zitten, benader je studenten van alle verschillende opleidingen. Wat gaat er goed bij hen en waar lopen zij tegenaan? Op welke manier zouden zij het fijn vinden om mee te kunnen praten over wat er gebeurt op school?

Hoe en met wie ga je in gesprek? 

Gebruik eventueel de ‘vragenkaarten’ die JOB ontwikkelde om deze gesprekken op gang te brengen.

Gebruik eventueel de JOB Monitor om te onderzoeken waar binnen jouw school behoefte aan is en om te bepalen waar je wil beginnen: welke studenten weten jullie het minst vanaf? En welk onderwerp zijn jullie het meest nieuwsgierig naar? Studenten praten mee via de JOB monitor vragenlijst. De studentenraad kan deze gegevens gebruiken! Hoe? Check www.jobmbo.nl/monitor

Back To Top