Skip to content

Hulp voor mbo-studenten die naar pabo willen

Zit jij nu op het mbo of de havo en wil jij naar de pabo? Dan moet je vanaf 1 augustus 2015 aan vooropleidingseisen voldoen. Om toegelaten te kunnen worden tot de pabo, maak je kennistoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. De pabo’s checken met deze toetsen of je al genoeg weet van deze vakken. Is je kennis niet voldoende, dan kun je niet aan de pabo beginnen. Voor de havoleerlingen en mbo-studenten die zich niet goed op deze eisen hebben kunnen voorbereiden, is vanaf 1 augustus 2014 tijdelijke hulp beschikbaar.

Voor welke mbo-studenten is er tijdelijke hulp?

Ben je in studiejaar 2011-2012, 2012-2013 of 2013-2014 begonnen aan het mbo? Dan heb je het recht op extra tijdelijke hulp. Deze hulp is beschikbaar via www.goedvoorbereidnaardepabo.nl (gaat midden april online).

De toetsen zijn op het niveau van havo 3/vmbo 4.

Waaruit bestaat de hulp?

Om havoleerlingen en mbo-studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de toelatingstoetsen is er vanaf 1 augustus 2014 tijdelijke hulp beschikbaar. Deze hulp bestaat uit:

– (zelfstudie) leermaterialen, inclusief verwerkingsopgaven, toetsvragen en voorbeeld toelatingstoetsen, op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl;

– Een bijscholingsprogramma in jouw regio in de vorm van lessen en andere, ondersteunende activiteiten. Vanaf april vind je informatie hierover op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Met deze hulp en je inzet ben je goed voorbereid op de kennistoelatingstoetsen.

Meer informatie

Vanaf midden april 2014 vind je meer informatie over de tijdelijke hulp op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Back To Top