Skip to content

JOB Geeft gastlessen!

Als jongere wordt je steeds vaker verwacht om je mening te geven. Zowel landelijk, binnen de gemeente als binnen je wijk: Jouw stem telt mee! Ook binnen school heb je als student iets te zeggen. Of dat nu heel klein is door je mening te geven over de les, of groot door het menu van de kantine te veranderen of door mee te beslissen over waar jouw school geld aan uitgeeft.

Toch kan niet iedereen meepraten op een manier die voor hen werkt. Er zijn veel redenen te bedenken waarom het lastig is om in de studentenraad te gaan. Vanaf dit jaar biedt JOB gastlessen aan om in gesprek te gaan met de jongeren die in de medezeggenschap het minst worden gehoord. Wat vinden zij van hun onderwijs? En hoe willen zij meepraten over school?

De gastlessen zijn bedoeld voor studenten van BBL, Entree en niveau 2. In de interactieve online of offline les van 50-60 minuten onderzoeken studenten hun eigen mening en die van hun klasgenoten. Samen denk je na over welke invloed jij kan en wil hebben. Het doel van deze gastlessen is om studenten bewuster te maken van hun invloed hebben op school én om meer te weten te komen over wat studenten meemaken.

Wil jij dat studenten van jouw school kennismaken met de medezeggenschap en JOB?

Deel dan dit contactformulier met jouw docenten en wie weet komen wij binnenkort (digitaal) naar jouw school!

Back To Top