Skip to content

Kan ik een deel van mijn hbo-opleiding in het buitenland doen?

Vaak kun je een deel van de opleiding in het buitenland doen. Veel hogescholen hebben contacten met hogescholen in het buitenland. Soms is het opleidingsprogramma precies afgestemd op een buitenlandse opleiding, zodat de overstap zo goed mogelijk verloopt. Ook de accommodatie kun je vaak via de hogeschool regelen.

Bij internationaal-georiënteerde opleidingen, zoals International business studies, is het zelfs verplicht om een deel van de opleiding in het buitenland te volgen. Internationale ervaring is dan onderdeel van de opleiding. Daarom moet je ook vaak één stage in het buitenland doen.

Iedere hogeschool heeft een zogenaamd Buitenlandbureau. Daar kan je informatie krijgen over de opleidingsonderdelen in het buitenland. Meer informatie over studeren in het buitenland vind je bij het Nuffic.

Hier vind je een infographic waar je verschillende steden in binnen- en buitenland kan vergelijken qua collegegeld, kosten voor boodschappen, huurkosten, horeca, consumentenprijsindex en lokale koopkracht.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top