Skip to content

Mag ik stagelopen in de schoolvakanties en heb ik recht op vrije dagen tijdens mijn stage?

Meestal heb je tijdens je stage minder vakantiedagen dan wanneer je naar school gaat. In overleg met je stagebedrijf en je school bepaal je wanneer jij je vrije dagen opneemt. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je ook vrij hebt van je stage als er een schoolvakantie is.

In je praktijkovereenkomst (POK), ook wel stagecontract genoemd, moet staan hoeveel uur stage je gaat lopen. Je kunt zo ook zelf uitrekenen hoeveel dagen er overblijven en op hoeveel vrije dagen je dus recht hebt. Let er wel op dat alle uren die je werkt meetellen voor je stage. Als je veel overwerkt, dan ben je eerder klaar met je stage of je hebt een aantal extra vrije dagen. In overleg met je stagebedrijf bepaal je wanneer je de vrije dagen opneemt. Vaak wordt er naast de praktijkovereenkomst nog een stageovereenkomst gesloten waarbij afspraken over vergoedingen (eventueel) en vrije dagen etc. worden vastgelegd. Heb je dit niet? Vraag bij de start van de stage aan je stagebedrijf om zo’n overeenkomst alsnog af te sluiten. Dan heb je schriftelijk bewijs wat de afspraken zijn.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top