Skip to content

Studiefinanciering en handicap of chronische ziekte

Verlenging prestatiebeurs:

  • Haal je je examen niet binnen de examenperiode, vanwege een handicap of chronische ziekte, kunnen mbo-studenten aan een opleiding niveau 3 of 4 in deze situatie ook verlenging van de prestatiebeurs (basisbeurs, aanvullende beurs, reisvoorziening) aanvragen. Mbo-studenten aan een opleiding niveau 1 of 2 komen in aanmerking voor studiefinanciering zolang zij staan ingeschreven.

 

Verlenging diplomatermijn:

Normaal gesproken moet je je basisbeurs terugbetalen als je je diploma niet binnen 10 jaar haalt. Heb je een chronische ziekte of handicap, kan deze diplomatermijn worden verlengd. Let op: het ligt aan de aard van je ziekte of handicap hoe lang het termijn wordt verlengd. Het is in ieder geval maximaal 5 jaar.

 

Nieuwe aanspraak op studiefinanciering:

Ontstaat je handicap of chronische ziekte tijdens je studie en moet je daarom stoppen met je opleiding? het termijn van het ontvangen van studiefinanciering kan opnieuw worden ingesteld als je aan een passendere opleiding begint.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top