Skip to content

Door de coronacrisis geen stage, wat nu?

Bij afronding van de opleiding is het belangrijk dat je alles hebt geleerd in de BPV dat daar geleerd moet worden. Is de BPV wel begonnen, maar kan deze niet worden afgerond door de situatie met Corona? Dan geldt het volgende:

• Stap 1: Wat is (nog niet) behaald?
De docenten bekijken in hoeverre de student de leerdoelen van de BPV heeft behaald. Is het antwoord ‘ja’ dan heeft de student BPV gehaald, ook als de student niet het volledige aantal BPV-uren heeft kunnen maken. De docenten moeten dit besluit uitleggen en onderbouwen in het diplomadossier.

• Stap 2: Alternatief mogelijk?
Zijn deze leerdoelen nog niet (volledig) behaald? Onderzoek of stage elders bij een erkend leerbedrijf kan worden hervat. Kan dit niet? Onderzoek hoe de leerdoelen op een andere manier behaald kunnen worden. Bijvoorbeeld met een vervangende opdracht. De docenten onderbouwen deze wijziging in het diplomadossier.

• Stap 3: Stage/diplomering uitstel
Als de leerdoelen van BPV toch niet bereikt kunnen worden, dan kan er niet gediplomeerd worden. Dit mag pas besloten worden als er eerst naar andere maatregelen gekeken is (zie bovenstaande stappen). Als het met die maatregelen niet lukt om de leerdoelen te halen, dan wordt de stage en/of diplomering uitgesteld.

Geen (nieuwe) stageplek te vinden?
Bezoek Stagemarkt.nl of neem contact op met de stagecoördinator van school. Studenten, ouders, werkzoekenden en scholen kunnen een stagetekort melden. Dat kan bij de SBB.

“De adviseur van SBB gaat bij een gemeld tekort samen met de school op zoek naar een beschikbare stage of leerbaan bij een erkend leerbedrijf in de buurt. Als ook dan geen stage of leerbaan beschikbaar is, moet de student samen met de school een alternatieve oplossing vinden”.

 

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top