Skip to content

Wat zijn handige studietips bij een handicap?

Als je een beperking (handicap) hebt en graag een mbo-opleiding wilt volgen dan is ‘mbo toegankelijk’ een site die je hele goede tips kan geven om je opleiding goed te kunnen volgen.

Op de website Solliciteren met handicap of beperking – Cvster.nl · CVster.nl vind je alle informatie over solliciteren met een ondersteuningsvraag.
Handig voor als je na je opleiding wilt gaan werken, of als je een bijbaan zoekt tijdens je studie.

Het BPV-handboek is een hulpmiddel en naslagwerk voor professionals in het mbo die studenten met een extra ondersteuningsbehoefte te begeleiden in de BPV (Beroepspraktijkvorming) en kun je gratis downloaden. Het biedt informatie, overzichten, tips en handreikingen voor de begeleiding voor, tijdens en na de BPV.

Je studeert, of gaat studeren, op een mbo. En je hebt een chronische lichamelijke aandoening, zoals astma, reuma, een darm- of spieraandoening. Misschien heb je (nog) geen diagnose, maar wel lichamelijke klachten. Als je aan school uitlegt wat je hebt, of waar je last van hebt, dan kan de school samen met jou op zoek naar aanpassingen die het studeren wat makkelijker voor je maken.

Stichting zorgeloos naar school heeft een gids gemaakt die je wegwijs maakt in de mogelijkheden die er zijn. Download of bestel nu gratis jouw exemplaar

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top