Skip to content

Wat zijn niet-gekoppelde keuzedelen?

Naast het aanbod van gekoppelde keuzedelen bij de opleiding, kan je als student een verzoek indienen bij de school om een keuzedeel te volgen dat niet gekoppeld is aan je opleiding. Een voorbeeld hiervan is bij de opleiding Horeca het keuzedeel Security in systemen en netwerken 1 doen. Er is geen beperking in het aantal verzoeken, dat wil zeggen dat je zoveel verzoeken kan doen als je wilt. Je kan bij je verzoek kiezen uit het gehele actuele aanbod van keuzedelen van je school. Met zo’n niet-gekoppeld keuzedeel kan ook invulling gegeven worden aan de keuzedeelverplichting die hoort bij je opleiding.

De school dient de student over deze mogelijkheid te informeren, en het verzoek in principe goed te keuren tenzij;

– Het keuzedeel overlapt met onderdelen van de opleiding (de school is verantwoordelijk voor het doen van deze controle)

– Er organisatorische bezwaren zijn (bijvoorbeeld omdat het rooster technisch niet mogelijk is of er gebrek is aan capaciteit)

Bezwaren zoals te hoog gegrepen, te makkelijk, niet relevant, etc. zijn bij de beoordeling van het verzoek géén argumenten.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top