Skip to content

Problemen rondom je toelating? Laat het ons weten!

Als je je voor 1 april 2023 aanmeldt, heb je recht op toelating tot de opleiding. De school kan je wel een negatief advies geven, maar daar hoef je niet naar te luisteren! Laat het ons weten als het bij jou mis gaat.

Heb je een klacht over je school, opleiding of examen?

JOB staat voor je klaar!

Zoek in veelgestelde vragen

JOB-monitor

Kijk voor meer informatie over deelname, aanmelden en de resultaten van de JOB-monitor op de portal.

Ja, dat kan! Op de resultatenpagina kun je de resultaten van jouw school terugvinden.

Ja, dat kan. De JOB-monitor is zo ontwikkeld dat de vragenlijst het beste werkt op een telefoon. Maar de vragenlijst kan ook nog steeds op een computer of tablet worden ingevuld.

De JOB-monitor is nu niet meer in te vullen. Deze is in het afgelopen schooljaar 2021-2022 afgenomen en wordt weer in het schooljaar 2023-2024 afgenomen. De resultaten van de JOB-monitor 2022 zijn terug te vinden op de resultatenpagina.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt ook buiten de school inloggen en de JOB-monitor invullen. Heb je de monitor al ingevuld en log je nog een keer in, dan wordt dit weergegeven op je scherm. Zo kun je aan je docent laten zien dat je de JOB-monitor al hebt ingevuld.

Ja, de JOB-monitor is volledig anoniem. Als je de JOB-monitor invult, log je in met je naam, geslacht en geboortedatum op DUO. Als je dit hebt gedaan, worden je persoonsgegevens door een systeem vervangen voor een onderzoeksnummer. Dit wordt dan doorgestuurd naar het onderzoeksbureau. Het onderzoeksbureau en JOB krijgen zo nooit beschikking over je persoonsgegevens, en DUO krijgt nooit toegang tot de door jouw gegeven antwoorden. Zo blijft alles volledig anoniem.

Je kan ons van maandag tot en met donderdag mailen of bellen. We proberen je vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden. Mail naar job-monitor@jobmbo.nl of bel naar 030-7900 915.

Je kan een exemplaar van het JOB-monitor rapport bij ons opvragen. Stuur een e-mail naar job-monitor@jobmbo.nl en vermeld je postadres. Dan sturen wij een gratis exemplaar naar je toe!

Jazeker! We komen graag langs op scholen om uit te leggen hoe je de cijfers uit de JOB-monitor kan gebruiken om jouw school beter te maken. Voor meer info kan je mailen naar info@jobmbo.nl.

Dat doet JOB samen met onderzoeksbureau ResearchNed. Dit onderzoeksbureau heeft een ruime ervaring op het gebied van onderzoek in het onderwijsveld. ResearchNed is verantwoordelijk voor het veldwerk en de data-analyse. Ook schrijven ze mee aan het landelijke rapport. JOB doet de rest: van het bedenken van de vragenlijst tot het uitgeven van het rapport.

Hoe is dat onderzoek dan precies opgezet? Het antwoord hierop vind je terug in de onderzoeksverantwoording.

JOB kan de uitvoering van de JOB-monitor betalen met een subsidie van het ministerie van OCW. Dat is niet genoeg voor een jaarlijkse afname. Bovendien is er nog een andere reden om de monitor eens in de twee jaar af te nemen. Zo hebben studentenraden en scholen namelijk de tijd om verbeteringen op school door te voeren. Veranderingen duren soms even en zijn niet meteen zichtbaar. Na twee jaar kan je beter zien of iets is verbeterd of niet. Bovendien willen we voorkomen dat studenten heel vaak een vragenlijst moeten invullen. Als ze ‘m dan wel invullen, doen ze het vaak serieuzer. Wil je school de vragenlijst toch elk jaar afnemen? Dan kunnen ze contact opnemen met job-monitor@jobmbo.nl.

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top